Per tal de formar als futurs professionals amb les eines més punteres del sector, Les Salines ha signat un acord de col·laboració amb Portic, la plataforma tecnològica del port de Barcelona.

portic

 

La plataforma tecnològica de la Comunitat Portuària de Barcelona es converteix en matèria d’estudi

L’Institut Les Salines impartirà una assignatura sobre Portic en dos dels Cicles de Grau Superior que ofereix per facilitar la inserció laboral dels estudiants Portic, la plataforma tecnològica de la Comunitat Portuària de Barcelona, serà objecte d’estudi dins dels Cicles Formatius de Grau Superior dels cursos de Comerç Internacional i Transport i Logística de l’Institut Les Salines del Prat del Llobregat, el curs vinent.

L’assignatura Portic donarà a conèixer als alumnes una visió general dels actors que intervenen en la cadena logística portuària (transitaris, consignataris, agents de duana, transportistes, estibadors, personal de la terminal, etc.) per entendre quins són els processos que es realitzen al Port de Barcelona i com funciona un port community system.

Concretament, aquesta matèria tindrà una part teòrica −amb material didàctic− i una part pràctica a través de simulacions amb la plataforma tecnològica per veure els diferents procediments telemàtics. Així, els estudiants tindran el coneixement de Portic, una eina imprescindible per treballar amb eficiència al Port de Barcelona, abans del seu primer contacte dins del món laboral.

Fruit de l’acord entre la plataforma tecnològica i l’Institut Les Salines, els alumnes completaran els seus estudis amb hores de pràctiques dins d’algunes empreses de la Comunitat Portuària. El conveni, signat aquest mes de febrer entre el director de Portic, Javier Gallardo; i el director de l’Institut Les Salines, Miguel Ángel Noval; permet formar als alumnes amb els coneixements adients per facilitar la seva inserció laboral d’una manera més ràpida i de més qualitat.

L’institut Les Salines, que ofereix una àmplia varietat de formació en comerç, màrqueting i gestió empresarial, té més de 800 alumnes matriculats dels quals el 90% acaben treballant dins del sector portuari.

El Port, motor d’activitat i ocupació

El Port de Barcelona és un important motor de l’activitat econòmica del país i fa temps que treballa per establir complicitats entre les empreses de la Comunitat Portuària, els centres de formació i les administracions per a millorar la formació i l’ocupació. Per aquest motiu, l'any 2018 el Port de Barcelona, amb la col·laboració de Barcelona Activa i la Fundació BCN Formació Professional, va elaborar dos estudis per identificar quins són els perfils professionals més sol·licitats per part de la Comunitat Portuària i com es pot millorar en la formació i l'atracció de talent. Així, els estudis plantegen solucions a l'important repte d'ajustar l'oferta i la demanda laboral.

Aquesta iniciativa està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, concretament amb els ODS 4 i 8 que promouen l’educació i les feines de qualitat com a aspectes clau per millorar la vida de les persones i garantir el desenvolupament sostenible, oferint a la població les eines necessàries per desenvolupar solucions innovadores als problemes del món. Així, el Port de Barcelona aposta pel talent emprenedor, contribueix a la reducció de les desigualtats i potencia la permeabilitat dels molls amb el territori.

El Canal Marítimo y Logístico s'ha fet ressò de la notícia.

 

Galeria d'imatges

Pati
Pati
Pati
Primera planta
Planta Baixa
Gimnàs